Letní brambory s petrželkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
50 g máslo
petrželka
2 ks žloutek
1 l mléko
mletý bílý pepř
muškátový oříšek
1 kg nové brambory

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oškrábeme, omyjeme a osušíme. Pokud jsou malé, necháme je v celku, pokud velké, rozčtvrtíme je. Dáme je do mléka a to přivedeme k varu pod pokličkou.

  2. Osolíme, opepříme, ochutíme strouhaným muškátovým oříškem a na mírnem plameni vaříme do změknutí.

  3. Brambory vyjmeme, mléko odpaříme přibližně na 20 ml, vmícháme máslo a rozšlehané žloutky.

  4. Před podáváním brambory přelijeme připravenou omáčkou a sypeme sekanou petrželkou a pažitkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!