Letní bramborový salát s ředkvičkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

750 g brambory
1 svazek ředkvičky
100 g bílý jogurt
2 svazky naťová cibulka
podle chuti
sůl
plnotučná hořčice
mletý černý pepř
100 ml salátový dresink
na ozdobu
kopr

Postup přípravy receptu

  1. Brambory omyjeme, uvaříme ve slupce, potom necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na plátky. Očištěné naťové cibulky nakrájíme na špalíčky a ředkvičky na plátky.

  2. Na dip smícháme oblíbený salátový dresink. Kupuji si sypký, který dochutím podle použití. Přidáme jogurt, sůl, pepř a eventuálně hořčici podle chuti. Do dipu vmícháme 2/3 ředkviček a cibulek.

  3. Plátky brambor rozložíme na plochou mísu. Na několika místech střídavě ozdobíme dipem a zbylými ředkvičkami s cibulkou. Můžeme ozdobit po stranách listy salátu a posypat nasekaným koprem.

  4. Letní bramborový salát s ředkvičkou podáváme jako přílohu, například k pečené rybě.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!