Lehký vajíčkový salát se zeleninou a jogurtem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžíce hořčice
1 svazek ředkvičky
1 hrst petržel
400 g bílý jogurt
10 ks vejce natvrdo
2 řapíky řapíkatý celer
0 ks červená cibule
podle chuti
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu očistíme. Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme, oloupeme a nakrájíme na kostky. Každou zeleninu nasekáme trošku jinak, abychom získali rustikální salát, o který nám právě jde. Řapíkatý celer můžeme nakrájet na plátky, cibulku na jemné měsíčky, petrželku na jemno, ředkvičky na plátky.

  2. Vejce se zeleninou zlehka promícháme s jogurtem, hořčicí, solí a pepřem.

  3. K lehkému vajíčkovému salátu s jogurtem a zeleninou se výborně hodí čerstvě rozpečená bageta.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!