Kuře z Tel Avivu recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
sůl
1 ks cibule
kmín
100 g celer
60 g rozinky
1 ks pomeranč
100 g mrkev
mletý pepř
100 ml suché bílé víno
2 ks kuřecí stehna
1 lžíce mletá sladká paprika

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme na kolečka a mrkev s celerem nastrouháme najemno. Pomeranč rozpůlíme a z jedné poloviny vymáčkneme šťávu, druhou půlku si uschováme. Vše dáme do hrnce, zalijeme vínem a přivedeme k varu. Poté přidáme do hrnce kuřecí stehna a koření. Dobře zamícháme a necháme dusit 30 - 40 minut s plamenem na minimum

  2. Mezitím odstraníme z druhé půlky pomeranče kůru, kterou si však ponecháme a ovoce nakrájíme na menší kousky. Rozinky dáme do menší miskya zalijeme vlažnou vodou

  3. Následovně z hrnce vyndáme kuřecí stehna, potřeme trochou oleje, posypeme trochou kmínu a dáme je na pekáč. Vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme po dobu 25 - 30 minut. Rychle nastrouháme kůru z pomeranče a společně s kousky pomeranče a rozinkami je přidáme do hrnce a na středním ohni pravidelně mícháme přibližně 5 minut. Doporučuji zde sledovat čas a začít s touto části až v momentě, kdy bude kuře za 5 - 10 minut hotové

  4. Kuře z Tel Avivu podáváme společně s ovocnou směsí. Nejideálnější přílohou je rýže.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!