Lehký a šťavnatý hamburger recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

směs
2 stroužky česnek
1 lžička sůl
1 lžička bazalka
0 lžiček oregano
1 lžička pepř
1 lžíce kremžská hořčice
1 ks bílá cibule
500 g 100 % mleté kuřecí maso
dresink
1 ks česnek
0 lžiček bazalka
0 ks limetka
1 lžíce kremžská hořčice
100 g nizkotučný jogurt
náplň
2 ks rajčata
1 ks nízkotučný sýr
1 ks baby salátek
1 ks červená cibule (kolečka)
příloha
4 ks celozrnné bulky

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si připravíme maso a smícháme jej s výše uvedenými ingrediencemi. Směs si rozdělíme na čtyři části a vytvarujeme stejně velké koule. Maso zmáčkneme do placky, aby mělo trochu větší průměr než bulka. Uděláme do masa důlek, aby se nenafouklo.

  2. Burgery opékáme na grilu zhruba 4 minuty z každé strany. Také pečivo můžeme na 2 minuty přidat rozříznutou stranou na rozpálený gril.

  3. Poté obě poloviny namažeme vymíchaným dresinkem. Hamburger skládáme v pořadí: Spodní bulka, lístky salátu, kolečka cibule, hotový burger, plátek sýra, kolečka rajčete a horní část bulky.

  4. Lehký a šťavnatý hamburger ihned servírujeme, chutná opravdu skvěle!


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!