Lehká pomerančová pěna recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

100 g cukr
3 ks žloutek
2 ks pomeranč
250 ml smetana ke šlehání
1 lžíce mandlové lupínky
125 ml suché bílé víno
1 lžíce maizena

Postup přípravy receptu

  1. Pomeranč důkladně vydrhneme a kůru z něj nastrouháme. Pak z obou pomerančů důkladně vymačkáme šťávu.

  2. Připravíme si vodní lázeň. Do mísy nad páru dáme žloutky, cukr a pomerančovou kůru. Maizenu rozmícháme ve víně s pomerančovou kůru a vlijeme do žloutkové směsi. Vše nad parou šleháme tak dlouho, dokud pomerančová pěna nezhoustne.

  3. Pomerančový základ necháme vychladnout. Zatím na suché pánvi nasucho opražíme mandlové lupínky.

  4. Když je pomerančový základ dostatečně studený, vyšleháme smetanu v tuhou šlehačku a opatrně do ní po částech vmícháme pomerančový základ.

  5. Pěnu necháme vychladit. Pomerančová pěna dobře chutná k čokoládové i oříškové zmrzlině, kde vše ozdobíme praženými mandlovými lupínky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!