Slaný těstovinový koláč recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
3 ks vejce
6 lžic máslo
150 ml mléko
1 ks cibule
1 lžíce parmazán
pepř
1 lžíce olivový olej
1 ks zelená paprika
2 lžíce smetana ke šlehání
1 lžička sušené oregano
140 g malé žampiony
máslo na vymazání formy
1 špetka strouhaný muškátový oříšek
rajčatový salát
220 g vermicelli nebo špagety

Postup přípravy receptu

  1. Dortovou formu o průměru 20 cm důkladně vymažeme máslem

  2. Vermicelli (tenké dlouhé kulaté nudle) uvaříme v mírně osolené vodě s olivovým olejem, tak, aby byly měkké, zároveň však ještě pevné. Scedíme je, vrátíme do hrnce a promícháme s 25 g (2 lžícemi) másla

  3. Těstoviny natlačíme na dno a koIem, stěn dortové formy. Budou tvořit základ koláče

  4. Na zbylém másle opékáme na pánvi s vyšším, okrajem nakrájenou cibuli, až zesklovatí

  5. K cibuli přidáme žampiony a kroužky papriky a opékáme je 2-3 minuty. Směsí pak naplníme těstovinový základ koláče a mírně ji stlačíme

  6. Mléko, našlehané vejce a smetanu mírné ušleháme, ochutíme oreganem (dobromyslí), muškátovým oříškem a pepřem a nalijeme na zeleninu. Povrch koláče posypeme nastrouhaným sýrem

  7. Koláč pečeme v troubě předehřáté na 180 °C (u plynové trouby stupeň 3-4) 40-45 minut

  8. Formu rozložíme a koláč přeneseme na velký talíř. Naporcujeme jej a podáváme teplý s rajčatovým salátem s bazalkou

  9. Zdroj: Špalíček receptů Těstoviny


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!