Lehká zeleninová polévka s pohankou recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

1 lžíce olej
sůl
1 ks cibule
2 ks mrkev
1/2 ks petržel
1 hrst rýže
bylinky
1 hrst pohanka
1 hrst červená čočka
čerstvě mletý barevný pepř

Postup přípravy receptu

  1. Pohanku zalijeme vroucí vodou, slijeme ji, znovu zalijeme horkou vodou. Hrnec s pohankou přikryjeme, zabalíme do deky a necháme 30 minut stát

  2. Zeleninu očistíme

  3. Na troše oleje osmahneme na velmi drobno nakrájenou cibuli, přidáme na kostičky nakrájenou mrkev a nastrouhanou menší petržel, přisypeme propláchnutou červenou čočku, rýži a zalijeme vodou. Polévku osolíme a vaříme 15 minut doměkka. Nakonec vmícháme měkkou pohanku, promícháme a podle chuti dosolíme, dopepříme a můžeme přidat samozřejmě bylinky - třeba libeček, petrželku apod

  4. Lehkou zeleninovou polévku s pohankou podáváme horkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!