Lasagne s rajčatovou omáčkou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
50 g máslo
1 ks cibule
1 balení lasagne
50 ml olivový olej
50 g hladká mouka
1 špetka muškátový oříšek
300 g mleté hovězí maso
500 ml polotučné mléko
500 g konzervovaná loupaná rajčata
10 g oreagano
100 g strouhaný sýr gruyere

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli a česnek oloupeme a vložíme do mísy kuchyňského robota se sekacím nožem. Zpracujeme 10 vteřin rychlostí 11. Sekací nůž vyměníme za míchací nástavec, přidáme olej a na 5 minut spustíme program Pomalé vaření P1 při 130 °C. Přidáme maso, rajčata a oregano. Dochutíme solí a pepřem a zapneme program Pomalé vaření P2 na 35 minut při teplotě 90 °C. Omáčku dáme stranou do jiné mísy a nádobu kuchyňského robota omyjeme

  2. Troubu předehřejeme na 180 °C. Do mísy kuchyňského robota s metlou vložíme mouku, mléko a muškátový oříšek. Ochutíme solí a pepřem. Zpracujeme 1 minut rychlostí 7. Přidáme máslo a spustíme program na omáčky na 8 minut rychlostí 4 při teplotě 90 °C

  3. Zapékací mísu vymažeme olejem a nalijeme trochu rajčatové omáčky. Přikryjeme těstovinovým plátem, přidáme trochu rajčatové omáčky, bešamelu a sýra Gruyére. Opakujeme tento krok, dokud nespotřebujeme všechny suroviny. Zakončíme vrstvou sýra. Pečeme v troubě 25 - 30 minut

  4. Lasagne s rajčatovou omáčkou ihned podáváme jako hlavní chod

  5. Zdroj: Tefal.cz


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!