Lasagne s masem a zeleninou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
1 ks cibule
2 lžíce olivový olej
400 g mleté maso
1 svazek polévková zelenina
850 ml konzervovaná rajčata
12 ks vařené lasagne
podle chuti
sůl
mletý bílý pepř
omáčka
3 lžíce máslo
600 ml mléko
3 lžíce hladká mouka
na potření
1 lžíce máslo
na ozdobu
1 lžička tymián
100 g parmezán

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno a osmahneme na oleji. Zeleninu očistíme a nakrájíme na kostičky. Nasypeme k cibulce a osmahneme. Přidáme maso a za stálého míchání ho opečeme. Přidáme okapaná rajčata a dusíme na mírném ohni asi 40 minut. Občas promícháme.

  2. Z mouky a másla si připravíme jíšku, zalijeme ji mlékem a provaříme. Ochutíme solí a pepřem.

  3. Vymastíme pekáček máslem, nalijeme třetinu omáčky, naskládáme 4 ks lasagní, přidáme masovou směs a postup ještě dvakrát opakujeme. Vrchní vrstvu nám bude tvořit masová směs.

  4. Pečeme v předehřáté troubě 20 minut na 200 °C. Potom směs posypeme strouhaným parmezánem smíchaným s tymiánem a necháme ještě 10 minut zapéct.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!