Lasagne s kuřecím masem a bešamelem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

směs
cukr
olej
30 g sýr
oregano
koření na špagety
1 ks zelená paprika
1 ks žlutá paprika
500 g kuřecí maso
1 konzerva rajský protlak
omáčka
máslo
mléko
hladká mouka
podle chuti
kečup

Postup přípravy receptu

  1. Očištěné a omyté maso nakrájíme na menší kousky, přidáme koření a dáme orestovat na troše oleje. Po chvíli přidáme protlak s trochou vody na zředění, popřípadě kečup a promícháme. Necháme podusit doměkka a případně dochutíme. Omáčky by mělo být poměrně dost, aby se lasagne pěkně prolily.

  2. V menším kastrůlku si připravíme bešamel. Nejprve rozpustíme máslo, přidáme trochu mouky a uděláme jíšku, kterou zalijeme mlékem a necháme povařit. Papriky nakrájíme na menší kousky a nastrouháme sýr.

  3. Do připraveného pekáčku můžeme nejprve dát trochu směsi s masem, aby to bylo odspodu pěkně vláčné. Poté položíme lasagne, navrch směs a papriku, znovu lasagne, bešamel, který posypeme sýrem. A znovu lasagne, opět směs s masem a papriku a opět lasagne, které nakonec zalijeme zbytkem bešamelu.

  4. Lasagne s kuřecím masem a bešamelem dáme do vyhřáté trouby asi na 180 °C a pečeme zhruba 30 minut podle trouby. Před dopečením ještě posypeme sýrem.

  5. Hotové lasagne s kuřecím masem a bešamelem nakrájíme na porce a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!