Kysané zelí s náplní recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 ks cibule
1 kg kysané zelí
náplň
1 stroužek česnek
1 kg cibule
3 ks mrkev
200 g rýže
červená paprika
olej na smažení
150 g sojový granulát
150 g slunečnicová semínka
zálivka
0.3 l olej
červená paprika
podle potřeby
olej
voda
bobkový list
červená paprika
zelné listy

Postup přípravy receptu

  1. Nakrájíme si nadrobno cibuli. Zelnou vrstvu si připravíme tak, že na oleji osmahneme červenou papriku, přidáme cibuli a nakonec kysané zelí. Za stálého míchání směs opražíme.

  2. Na náplň si oloupeme cibuli a najemno nakrájíme. Očistíme mrkev a nastrouháme. Ve slané vodě uvaříme sojový granulát.

  3. Na pánvi si osmažíme cibuli, přidáme na 3 minuty rýži a papriku. Po třech minutách odstavíme z ohně, přidáme mrkev, sojový granulát a slunečnicová semínka. Vše promícháme.

  4. Připravíme si zálivku z 1/4 l oleje, na kterém osmahneme červenou papriku.

  5. Do hlubokého pekáče vrstvíme zelí a náplň. Vrstvy prostřídáme do spotřebování zelí i náplně. Zalijeme vodou, přidáme bobkový list, několik stroužků česneku a zalijeme zálivkou.

  6. Připravené zelí s náplní přikryjeme několika zelnými listy a pečeme v troubě za mírné teploty asi 2 hodiny.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!