Kysané zelí na slanině recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

0.5 ks cibule
1-2 špetky kmín
20 g hladká mouka
50 g anglická slanina
600 g kysané zelí
podle chuti
sůl
podle potřeby
vývar

Postup přípravy receptu

  1. Kysané zelí (nejlépe domácí) překrájíme na kratší kousky, zalijeme trochou vývaru nebo vody a přidáme kmín. Zelí vaříme téměř doměkka.

  2. Slaninu pokrájíme na kostičky a na pánvi ji rozškvaříme. Přidáme drobně pokrájenou cibuli, zpěníme ji, zaprášíme moukou a osmažíme. Přidáme k zelí a dusíme, dokud není zelí úplně měkké. Na závěr kysané zelí na slanině podle potřeby dosolíme.

  3. Kysané zelí na slanině podáváme jako hlavní chod i přílohu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!