Kynuté ovocné knedlíky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

ovoce
těsto
1-2 špetky sůl
1 lžička máslo
1 ks žloutek
0.3 l mléko
0.5 kostky droždí
1 lžíce cukr moučka
400 g hrubá mouka
na ozdobu
máslo
cukr moučka
podle chuti
mletá skořice
měkký tvaroh

Postup přípravy receptu

  1. Na kynuté knedlíky si těsto připravíme následovně: Nejprve je třeba udělat kvásek. Do mísy nasypeme mouku, uděláme do ní větší důlek a do důlku nasypeme cukr. Na cukr poté rozdrobíme droždí a vše zalijeme mlékem. Kvásek necháme nabobtnat. Na bok mísy rozklepneme ještě žloutek a přisypeme sůl.

  2. Po nabobtnání kvásku všechny ingredience vypracujeme mixérem s hnětací metlou do tuhého a nelepivého těsta. Těsto necháme v míse vykynout.

  3. Po vykynutí polévkovou lžící rozdělíme na jednotlivé bochánky, které si mírně vytvarujeme a dovnitř vložíme ovoce (švestky, jahody, borůvky či jiné) podle chuti. Důkladně jednotlivé bochánky zabalíme tak, aby ovoce nečouhalo ven.

  4. Předem si ještě přichystáme do hrnce vodu, kterou přivedeme k varu a jednotlivé knedlíky vložíme na pařáček či hrnec se otvory dole. Přikryjeme poklicí a knedlíky necháme zapařit. Že jsou knedlíky hotové poznáme tak, že se nám nelepí těsto na špejli.

  5. Kynuté ovocné knedlíky potom servírujeme na talíře, sypeme cukrem, skořicí a polijeme máslem. Chutné jsou i s rozmixovaným tvarohem a posypané cukrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!