Kynuté mini vdolečky recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

2 lžíce cukr
sůl
1 ks vejce
200 ml mléko
1/2 kostky droždí
500 g hladká mouka
150 ml zakysaná smetana

Postup přípravy receptu

  1. Do velké mísy prosejeme hladkou mouku, kterou promícháme se špetkou soli. V mléce rozšleháme jedno vejce. Do středu mouky vytvoříme důlek, do kterého rozdrobíme droždí a přidáme cukr. Poté vmícháme mléko s vejcem a zakysanou smetanu. Směs řádně proracujeme, zakryjeme a necháme v lednici přes noc vykynout

  2. Z řídšího vyběhlého těsta tvoříme lžící namočenou ve vodě kousky, které zvolna smažíme ve vyšší vrstvě oleje z obou stran dorůžova. Usmažené vdolečky necháme na ubrousku okapat

  3. Kynuté mini vdolečky podáváme teplé jako sladkou chuťovku a moučník s džemem nebo povidly, zakysanou smetanou, dobré jsou i se strouhaným tvarohem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!