Chilli con carne z hovězího mletého masa recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 -3 stroužky česnek
sůl
2 - 3 ks mrkev
2 ks chilli paprička
2 lžíce olivový olej
2 kostky hořká čokoláda
500 g mleté hovězí maso
1/2 l hovězí vývar
sušené oregano
2 špetky mletý římský kmín
2 ks červená cibule
mletý barevný pepř
1 lžička mleté chilli
1 plechovka drcená rajčata
3/4 lžičky mletá uzená paprika
1 plechovka červené fazole kidney

Postup přípravy receptu

  1. Všechny potřebné suroviny očistíme. Mrkev oškrábeme a nakrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme a také nakrájíme na kostičky. Ve větším hrnci si rozehřejeme olivový olej a cibuli na něm 1 minutku restujeme. Přidáme mrkev a znovu pár minut restujeme za častého míchání. Mrkev nám cca po 5 minutách zezlátne a změkne

  2. V tuto chvíli přidáme prolisovaný česnek a necháme ho rozvonět. Poté vsypeme veškeré koření a znovu 2 minutky restujeme

  3. K orestované zelenině a koření přidáme mleté hovězí maso a dřevěnou vařečkou ho rozdělíme na menší kousky. Maso opékáme do zezlátnutí a vypaření veškeré tekutiny

  4. Poté přidáme nakrájenou chilli papričku, zalijeme plechovkou drcených rajčat a hovězím vývarem tak, aby bylo maso zcela ponořené. Chilli con carne osolíme, opepříme a přivedeme k varu. Maso dusíme za občasného promíchání cca 60 - 80 minut na mírném plameni. Omáčka nám přiměřeně zhoustne

  5. Asi 30 minut před koncem vaření přidáme do chilli con carne scezené a propláchnuté fazole a promícháme

  6. Těsně před podáváním přidáme do chilli con carne čokoládu a necháme ji rozpustit. Podle potřeby dosolíme a dopepříme

  7. Chilli con carne podáváme s rýží a zdobíme lístky koriandru. Podle chuti můžeme doplnit zakysanou smetanou

  8. podle chuti sůl, mletý barevný pepř a sušené oregano.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!