Kynuté lívanečky s houbami recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 špetka cukr 1 špetka sůl 1 ks vejce 1 lžička máslo 600 ml mléko 15 g droždí 300 g polohrubá mouka 1 špetka muškátový oříšek čerstvá petrželka 150 g směs čerstvých hub na ozdobu rajče 150 g balkánský sýr čerstvá petrželka podle potřeby sádlo na smažení
Postup Kynuté lívanečky s houbami recept
Postup přípravy receptu
-
Houby očistíme, nakrájíme a na pánvi na sádle orestujeme.
Do malého množství vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme lžičku mouky, sůl a cukr. Ve zbylém mléce rozkvedláme vejce, přidáme rozpuštěné máslo, houby, sekané bylinky, sůl a špetku muškátového oříšku. Přidáme mouku, kvásek a řídké těsto necháme vykynout.
V rozpáleném sádle smažíme z vykynutého těsta lívanečky.
Na talíři posypeme kynuté lívanečky s houbami sýrem a zdobíme plátky rajčat a petrželkou.