Kynuté lívanečky s houbami recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 špetka cukr
1 špetka sůl
1 ks vejce
1 lžička máslo
600 ml mléko
15 g droždí
300 g polohrubá mouka
1 špetka muškátový oříšek
čerstvá petrželka
150 g směs čerstvých hub
na ozdobu
rajče
150 g balkánský sýr
čerstvá petrželka
podle potřeby
sádlo na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Houby očistíme, nakrájíme a na pánvi na sádle orestujeme.

  2. Do malého množství vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme lžičku mouky, sůl a cukr. Ve zbylém mléce rozkvedláme vejce, přidáme rozpuštěné máslo, houby, sekané bylinky, sůl a špetku muškátového oříšku. Přidáme mouku, kvásek a řídké těsto necháme vykynout.

  3. V rozpáleném sádle smažíme z vykynutého těsta lívanečky.

  4. Na talíři posypeme kynuté lívanečky s houbami sýrem a zdobíme plátky rajčat a petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!