Kynuté lívance recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 lžíce cukr 1 špetka sůl 1 ks vejce 2 lžíce máslo 0.5 l mléko 350 g polohrubá mouka 0.3 ks droždí (42 g) podle chuti marmeláda tvaroh podle potřeby tuk na smažení
Postup Kynuté lívance recept
Postup přípravy receptu
-
Mléko nalijeme do hlubšího hrnce, zahřejeme a odebereme trochu do hrníčku, do kterého přidáme droždí a trochu cukru. Takto uděláme kvásek.
Do hrnce s mlékem přidáme cukr, špetku soli, máslo a vejce, vše vyšleháme metličkou. Postupně vmícháme mouku, poté kvásek a znovu vymícháme metličkou. Vydržíme tak dlouho, dokud není těsto hladké. Těsto na lívance přikryjeme utěrkou a na teplém místě necháme vykynout. Těsta by mělo být jednou tolik.
Připravíme si lívanečník, mažeme kouskem tuku a lívanečky jeden po druhém upečeme z obou stran.
Když jsou kynuté lívance hotové, mažeme je marmeládou a sypeme tvarohem. Lívanečky můžeme ozdobit i šlehačkou nebo kousky ovoce.