Jehněčí s mátovým máslem a kaší recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 špetka sůl
2 lžíce máslo
1 kg brambory
4 lžíce smetana
1 špetka šafrán
5 lístků máta
4 plátky jehněčí kýta
0,5 lžic mletý kmín
1 špetka mletý černý pepř
2 lžíce čerstvá máta

Postup přípravy receptu

  1. Brambory vaříme v mírně osolené vodě ve velkém hrnci 15 minut, dokud nezměknou. Mezitím smícháme máslo, nasekanou mátu, kmín, trochu pepře a necháme vychladit. Smetanu s troškou šafránu dáme do malého kastrůlku, zvolna prohřejeme a stáhneme z ohně

  2. Gril předehřejeme na vysokou teplotu. Plátky jehněčího okořeníme a grilujeme z každé strany 4 - 5 minut, dokud nejsou propečené. Opečené maso zakryjeme alobalem a necháme 5 minut odpočinout. Mezitím slijeme brambory, rozmačkáme je, přidáme zbývající máslo, smetanu se šafránem a dochutíme

  3. Připravené mátové máslo vyjmeme z chladničky, rozdělíme na jednotlivé plátky masa a necháme chvilku prohřát na grilu, až se máslo rozpustí. Maso servírujeme s bramborovou kaší politou vypečenou štávou z masa. Zdobíme snítkami máty

  4. Recept vystačí na 4 porce

  5. Zdroj: Nakladatelství Rebo, edice Kuchařka pro labužníky


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!