Kynuté lívance od babičky recept

Apetit Recepty dezerty

Suroviny na recept

sůl
1 ks vejce
2 hrnky mléko
1 lžíce droždí
1 lžíce cukr krupice
1,5 hrnek hladká mouka
0,5 ks citronová kůra
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Droždí rozmícháme se lžící cukru a troškou mouky do tekuté formy, přidáme část ohřátého mléka (asi 0,5 hrnku) a necháme kynout v teple. Mléko nesmí být moc studené, ale ani teplé, jinak kvásek nevykyne

  2. Po vykynutí si v jiné míse umícháme hladkou mouku, zbytek ohřátého mléka, mouku, špetku soli, vejce, nastrouhanou citronovou kůru a vykynutý kvásek. Poté těsto zakryjeme a necháme asi půl hodiny kynout

  3. Na olejem vymazaném lívanečníku pečeme lívance dozlatova

  4. Kynuté lívance od babičky podáváme podle chuti s různými náplněmi a ozdobené třeba šlehačkou nebo tvarohem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!