Kynuté koláčky bez kynutí recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
3 lžíce cukr
1 špetka sůl
2 ks vejce
125 g máslo
250 ml mléko
1 balení vanilkový cukr
600 g hladká mouka
1 ks citronová kůra
1 balení sušené droždí
1 balení kypřící prášek do pečiva

Postup přípravy receptu

  1. Troubu zapneme a necháme předehřát na 180 °C. Postupně smícháme hladkou mouku, prášek do pečiva, cukr, vanilkový cukr, nastrouhanou citronovou kůru, droždí, sůl, máslo nebo tuk na pečení, vejce, mléko a zpracujeme těsto.

  2. Těsto nenecháme kynout, ale hned jej dáme na plech a připravíme koláčky s marmeládou či jinou náplní podle chuti. Koláčky vložíme do trouby a pečeme asi 10 minut. Pozor na připálení, opravdu je to rychle hotové.

  3. Kynuté koláčky bez kynutí podáváme jako výbornou sladkost k různým příležitostem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!