Kynuté koláče s povidlovou náplní recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
60 g cukr
1 špetka sůl
70 g máslo
2 ks žloutek
250 g mléko
20 g droždí
500 g hladká mouka
drobenka
70 g cukr
70 g máslo
70 g hrubá mouka
na potření
vejce
náplň
švestková povidla

Postup přípravy receptu

  1. Kvásek si připravíme z trošky oslazeného mléka a rozdrobeného droždí. Z másla, hrubé mouky a cukru připravíme drobenku.

  2. Prosejeme mouku a promícháme se solí, žloutkem, cukrem, máslem, zbytkem mléka a kváskem. Těsto vymícháme tak, aby se nám přestalo lepit na vařečku a mísu. Těsto přikryjeme a necháme vykynout v teplém místě.

  3. Těsto rozdělíme na 12 stejných kousků a z každého kousku uděláme menší koláč se zdvihnutým okrajem. Koláče dáme na plech s pečícím papírem a necháme ještě 15 minut odpočinout.

  4. Střed koláče potřeme vrstvou povidel a kraje potřeme rozšlehaným žloutkem. Každý koláč posypeme drobenkou.

  5. Koláče s povidly pečeme asi 20 minut v troubě předehřáté na 200 °C.

  6. Kynuté koláče s povidlovou náplní podáváme posypané cukrem moučka


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!