Cukeťáky s uzeným masem recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

5 stroužků česnek
sůl
2 ks vejce
2 lžičky majoránka
1 kg cuketa
1 ks menší cibule
8 lžic hladká mouka
150 g uzené maso
1/2 lžičky mletý kmín
tuk na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Cukety oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Česnek a cibuli oloupeme. Česnek rozetřeme, cibuli nakrájíme nadrobno. Uzené maso nakrájíme na malé kousky, lze využít i struhadlo

  2. Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Z bílků a špetky soli vyšleháme tuhý sníh

  3. Do větší mísy dáme cuketu, žloutky, česnek, cibuli, majoránku, kmín, hladkou mouku a vše dobře promícháme. Přidáme kousky uzeného masa a opět promícháme. Podle chuti osolíme. Nakonec vmícháme do těsta pevný sníh z bílků

  4. Na rozpáleném tuku smažíme klasické placky (jako bramboráky) z obou stran. Po osmažení klademe cukeťáky na savé utěrky, abychom odstranili přebytečný tuk

  5. Cukeťáky s uzeným masem podáváme ještě teplé.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!