Květáková polévka s nočky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
1 ks cibule
1 l voda
1 ks květák
mletý černý pepř
1 kostka zeleninový bujon
1 špetka strouhaný muškátový oříšek
těstíčko
1 ks vejce
100 g máslo
strouhanka
sekaná petrželka
50 g hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu očistíme. Cibuli nakrájíme na jemno, mrkev na nudličky a květák rozebereme na růžičky.

  2. Na másle zpěníme nakrájenou cibulku a mrkev. Zasypeme hladkou moukou, osmahneme a pak zalijeme asi litrem vody. Přidáme růžičky květáku, sůl, pepř, špetku muškátového oříšku a kostku bujonu. Květákovou polévku zvolna vaříme asi 20 minut.

  3. Mezitím si uděláme noky. Máslo utřeme s vejcem, vmícháme strouhanku, jemně nasekanou petrželku, sůl a pepř. Z hmoty tvoříme malé kulaté noky, které vaříme v polévce asi 5 minut. Do hotové polévky přidáme petrželku.

  4. Květákovou polévku s noky můžeme podávat s čerstvým pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!