Melounová marmeláda recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

1 kg cukr krystal
1 lžička kyselina citronová
1 l šťáva z melounu
2 balíčky Želírfix 2: 1

Postup přípravy receptu

  1. Vnitřek melounu pomeleme na mlýnku na ovoce. Pecičky nemusíme vybírat. Nejlepší je vnitřek melounu vybírat lžící asi 1 cm od zeleného okraje

  2. Získanou šťávu dáme vařit. V troše cukru si rozmícháme oba Želírfixy a povaříme asi 3 minuty. Potom po částech přidáváme cukr a také povaříme 3 minuty. Do odstavené marmelády vmícháme lžičku kyseliny citronové

  3. Melounovou marmeládu naplníme do skleniček a sterilujeme 15 minut při 85 °C.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!