Mělnický medovník recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

3 ks vejce
70 g máslo
100 g máslo
3 lžíce med
1 hrnek cukr krupice
perník na strouhání
200 g cukr moučka
500 g hladká mouka
2 kelímky zakysaná smetana
1 lžička jedlá soda

Postup přípravy receptu

  1. Vejce s cukrem, medem a máslem smícháme a vaříme v páře asi 15 minut. Přidáme sodu a ještě asi 5 minut vaříme. Plech vymažeme a vysypeme

  2. Zatím si prosejeme mouku. Do prosáté mouky postupně zapracováváme horkou hmotu. Těsto nesmí být lepivé ani příliš tuhé. Pak těsto rozdělíme na 4 díly a z každého vyválíme tenkou placku podle velikosti plechu. Pečeme postupně na vymazaném a vysypaném plechu ve střední části trouby při 180 °C jenom asi 7 - 10 minut

  3. Během pečení si připravíme krém. Máslo utřeme s cukrem a odlehčíme zakysanou smetanou

  4. Jednotlivé placky medovníku potřeme krémem a skládáme na sebe

  5. Mělnický medovník zatížíme a necháme 48 hodin rozležet v chladničce. Zbylým krémem potřeme povrch a posypeme jemně nastrouhaným perníkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!