Květák s rýží recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks cibule
1 lžička kmín
6 dl voda
250 g rýže
250 g květák
0.5 lžičky kari
podle potřeby
olej
podle chuti
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Vypranou rýži namočíme asi na 30 minut do vody. Omytý květák rozdělíme na růžičky a oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky.

  2. Na horkém oleji opečeme květák do zhnědnutí, vyjmeme a dáme stranou. Potom opražíme kmín, stačí 1 - 2 minuty. Přidáme cibuli a restujeme, až je zlatavá. Přidáme okapanou rýži a pražíme ještě 3 minuty. Zalijeme vodou, přidáme kari, sůl a vaříme 5 minut. Až teď přidáme květákové růžičky, přikryjeme a necháme vydusit do vypaření vody a změknutí rýže.

  3. Květák s rýží podáváme s okurkovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!