Vepřová panenka s brusinkovou omáčkou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

30 g cukr
sůl
1 lžička tymián
2 lžičky citronová šťáva
400 g vepřová panenka
olej na pečení
80 g brusinkový džem

Postup přípravy receptu

  1. Vepřovou panenku ze všech stran osolíme a na oleji opečeme. Mírně opečené maso přendáme do pekáčku, posypeme tymiánem, podlijeme vypečenou šťávou naředěnou s potřebným množstvím vody a zakryté dáme péci do předem vyhřáté trouby. Pečeme do částečného změknutí

  2. Mezitím si připravíme omáčku. Rozehřejeme cukr s brusinkovým džemem a šťávou z citronu, necháme přejít varem a touto směsí přelijeme předpečené maso. Odkryté dopečeme do změknutí. Vepřovou panenku s brusinkovou omáčkou podáváme s hranolky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!