Vepřová panenka s brusinkovou omáčkou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 30 g cukr sůl 1 lžička tymián 2 lžičky citronová šťáva 400 g vepřová panenka olej na pečení 80 g brusinkový džem
Postup Vepřová panenka s brusinkovou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Vepřovou panenku ze všech stran osolíme a na oleji opečeme. Mírně opečené maso přendáme do pekáčku, posypeme tymiánem, podlijeme vypečenou šťávou naředěnou s potřebným množstvím vody a zakryté dáme péci do předem vyhřáté trouby. Pečeme do částečného změknutí
Mezitím si připravíme omáčku. Rozehřejeme cukr s brusinkovým džemem a šťávou z citronu, necháme přejít varem a touto směsí přelijeme předpečené maso. Odkryté dopečeme do změknutí. Vepřovou panenku s brusinkovou omáčkou podáváme s hranolky.