Květák s houbami recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks vejce
1 ks cibule
10 dkg eidam
30 dkg čerstvé houby
10 dkg drůbeží šunka
1 ks malý květák
1 kelímek smetana (12%)
2 ks červená papika
podle chuti
sůl
pažitka
podle potřeby
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Květák očistíme a krátce povaříme. Rozdělíme na růžičky. Necháme vychladnout a mezitím si očistíme ostatní zeleninu a houby.

  2. Na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou šunku a cibuli. Přidáme proužky papriky, houby nakrájené na malé kousky.

  3. Pekáček vymažeme olejem, vsypeme květák a osmažené dobrůtky. Vejce rozšleháme se smetanou, osolíme a zeleninovo-houbovou směs zalijeme. Posypeme nasekanou pažitkou a nastrouhaným sýrem. Ve vyhřáté troubě zapékáme 30 minut.

  4. Kdo je hladový, může si ke květáku s houbami dát brambory, ale jí se i samostatně bez přílohy.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!