Kuřecí závitky v jablkové omáčce recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
50 g máslo
mletý bílý pepř
mletý kmín
1 ks střední cibule
300 g kořenová zelenina
250 g mleté vepřové maso
2 ks kyselejší jablko
4 plátky kuřecí stehenní řízek
2 dl smetana 33%
1-2 lžičky jablková marmeláda
podle potřeby
hladká mouka
horká voda na podlití

Postup přípravy receptu

  1. Pomleté vepřové maso ochutíme solí, pepřem, mletým kmínem a dobře propracujeme.

  2. Kuřecí plátky osolíme a opepříme, naplníme mletým masem, svineme a zavážeme bavlněnou nití. Cibuli, kořenovou zeleninu a jablka očistíme a nakrájíme nadrobno nebo nastrouháme na hrubém struhadle.

  3. V kastrole rozehřejeme máslo, přidáme cibulku a necháme ji zesklovatět. Potom dáme na základ opéct do světle hněda masové závitky. Na opečené závitky přidáme připravenou zeleninu a jablka, podlijeme vodou, přiklopíme pokličkou a dusíme cca 40 minut.

  4. Závitky vyjmeme a směs rozmixujeme nebo propasírujeme. Potom přidáme 1 - 2 lžičky jablkové nebo kdoulové marmelády a rozvaříme. Podle hustoty omáčky přidáme smetanu nebo zátěrku připravenou ze smetany a hladké mouky. Provaříme ještě asi 10 minut, vložíme do omáčky závitky a prohřejeme.

  5. Kuřecí závitky v jablkové omáčce podáváme s karlovarským knedlíkem nebo s noky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!