Kuřecí závitky s rajčaty a hříbky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
250 ml vývar
100 ml smetana
bazalka
2 lžíce škrob
olivový olej
200 ml červené víno
4 plátky kuřecí prsa
50 g sušená rajčata
mletý černý pepř
10 g sušené hřiby

Postup přípravy receptu

  1. Sušená rajčata a hříbky povaříme asi 15 minut ve víně. Bazalku omyjeme a nasekáme. Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a rozřízneme nebo naklepeme, abychom je mohli naplnit.

  2. Uvařená rajčata s houbami zcedíme, šťávu si necháme, nasekáme je a smícháme s bazalkou. Rozpálíme troubu na 200 - 220 °C.

  3. Připravené maso osolíme, opepříme, potřeme směsí rajčat, hub a bazalky a zabalíme. Závitky potřeme olejem, přeložíme do pekáčku a v předehřáté troubě pečeme asi 25 - 30 minut. Pak je vytáhneme.

  4. Z pekáčku vytáhneme závitky a uložíme je do tepla. Výpek smícháme se šťávou z rajčatové směsi, vývarem, přilijeme smetanu a dáme na sporák provařit. Omáčku zahustíme škrobovou moučkou a okořeníme. Přídáme maso, necháme vše prohřát a můžeme podávat.

  5. Závitky servírujeme přelité omáčkou a podáváme s vařenými brambory nebo polentou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!