Kuřecí vývar s pikantními nočky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžíce máslo
1 ks žloutek
0.5 ks celer
1 svazek pažitka
0.3 ks kuře
1 ks mrkev
0.5 ks kapusta
3 lžíce polohrubá mouka
1 lžička sekaná sušená rajčata
1 lžíce sekané bylinky (libeček, kerblík)
podle chuti
sůl
vegeta
na ozdobu
sekané čerstvé bylinky

Postup přípravy receptu

  1. Čtvrtku kuřete dáme do studené vody a asi 45 minut vaříme. Necháme vychladnout a odereme z kostí.

  2. Zeleninu očistíme, omyjeme a nakrájíme na drobno.

  3. Ve větším hrnci na másle orestujeme drobně pokrájenou zeleninu a zalijeme vývarem z kuřecího masa. Necháme vařit asi 12 minut a dochutíme vegetou a solí.

  4. Polovinu kuřecího masa usekáme na jemno, zbylé vrátíme zpět do polévky.

  5. Nasekané maso dáme do misky, přidáme žloutek, jemně posekané bylinky, sušená rajčata a mouku. Osolíme, promícháme na vláčné těstíčko a lžičkami tvarujeme nočky, které vkládáme do vroucí osolené vody a zaváříme 5 minut. Pak je rychle zchladíme studenou vodou.

  6. Nočky vložíme do vývaru, ve kterém je prohřejeme a polévku před podáváním zdobíme čerstvými bylinkami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!