Rychlá pomazánka z vajec a tuňáka recept

Apetit Recepty pomazánky

Suroviny na recept

sůl
5 ks vejce
150 ml majonéza
1 konzerva tuňák ve vlastní šťávě
zelené olivy
2 lžíce zakysaná smetana
mletý bílý pepř
červená paprika
2 lžičky sardelová pasta
chilli koření
bílé pečivo

Postup přípravy receptu

  1. Vejce uvaříme natvrdo a oloupeme. Konzervu s tuňákem ve vlastní šťávě necháme okapat

  2. V míse, ponorným mixerem, spojíme maso tuňáka s celými vařenými vejci, majonézou, zakysanou smetanou, sardelovou pastou a chilli kořením v hladký krém. Podle chuti osolíme a opepříme

  3. Rychlou pikantní pomazánku mažeme na bílé pečivo, zdobíme nakrájenými olivami, kouskem papriky a bylinkami. Podáváme k vínu nebo pivu jako chuťovku pro neočekávanou návštěvu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!