Rychlá pomazánka z vajec a tuňáka recept
Apetit Recepty pomazánkySuroviny na recept
- sůl 5 ks vejce 150 ml majonéza 1 konzerva tuňák ve vlastní šťávě zelené olivy 2 lžíce zakysaná smetana mletý bílý pepř červená paprika 2 lžičky sardelová pasta chilli koření bílé pečivo
Postup Rychlá pomazánka z vajec a tuňáka
Postup přípravy receptu
-
Vejce uvaříme natvrdo a oloupeme. Konzervu s tuňákem ve vlastní šťávě necháme okapat
V míse, ponorným mixerem, spojíme maso tuňáka s celými vařenými vejci, majonézou, zakysanou smetanou, sardelovou pastou a chilli kořením v hladký krém. Podle chuti osolíme a opepříme
Rychlou pikantní pomazánku mažeme na bílé pečivo, zdobíme nakrájenými olivami, kouskem papriky a bylinkami. Podáváme k vínu nebo pivu jako chuťovku pro neočekávanou návštěvu.