Kuřecí Vindaloo recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžička cukr
4 stroužky česnek
1 lžička sůl
1 lžička ocet
2 ks brambory
1 ks cibule
1 lžička fenykl
250 g kuřecí prsa
1 lžička mletý pepř
1 lžíce chilli koření
1 lžička mletý zázvor

Postup přípravy receptu

  1. Na pánvi na troše oleje osmahněme chilli, pepř a fenykl. Přilijeme trošku vody, aby se udělala kašička. Dál nesmažíme. Nadrobno nasekanou cibuli, rozmačkaný česnek a zázvor smícháme s trochou vody, aby se udělala ne moc vodová směs.

  2. Na rozpálený olej dáme tuto směs a necháme chvíli smažit, až cibulka zesklovatí. Pak přihodíme na kousky nakrájené kuřecí maso a oloupané brambory nakrájené na kostičky. Směs mírně restujeme asi 10 minut a přidáme osmahnutou směs koření. Kuře Vinadloo necháme vařit, dokud brambory i maso nezměknou. Poté přidáme ocet, cukr a sůl podle chuti. Necháme již jen krátce prohřát.

  3. Kuře Vindaloo podáváme s rýží nebo osmaženým toustem, možno i čerstvý chléb.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!