Avokádová pomazánka s česnekem recept

Apetit Recepty pomazánky

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
sůl
1 ks cibule
rajče
1/2 ks citron
1 ks avokádo
mletý pepř
chia semínka

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na velmi drobné kostičky. Pokud někomu vadí štiplavá příchuť, může cibuli ještě spařit horkou vodou, případně osmažit na trošce olivového oleje

  2. Z poloviny citronu vymačkáme šťávu

  3. Avokádo podélně rozpůlíme a vyjmeme pecku. Správně zralé avokádo by mělo být krásně žluté a směrem ke slupce mírně zelenkavé. A samozřejmě měkké jako povolené máslo

  4. Avokádo pomocí lžíce vydlabeme do misky, ve které budeme pomazánku připravovat. Přidáme oloupané a prolisované stroužky česneku. Přidáme všechny ostatní ingredience - žervé, cibuli, citronovou šťávu, sůl a pepř

  5. Vše pečlivě promačkáme vidličkou a spojíme

  6. Avokádová pomazánka je tímto hotová. Podáváme ji ihned, není vhodná k uložení do lednice, druhý den by zvodnatěla a zhnědla.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!