Avokádová pomazánka s cibulí a paprikou recept

Apetit Recepty pomazánky

Suroviny na recept

sůl
2 ks avokádo
1 lžička olivový olej
1 lžička sojová omáčka
1 ks červená paprika
1 lžička citronová šťáva
2 ks jarní cibulka
mletý barevný pepř

Postup přípravy receptu

  1. Velkou červenou papriku očistíme, zbavíme semínek a omyjeme pod tekoucí vodou. Nakrájíme ji na velmi drobné kostičky. Jarní cibulku po očištění nakrájíme také nadrobno

  2. Na troše olivového oleje cibulku s paprikou osmahneme, mírně osolíme, opepříme a v závěru pokapeme sojovou omáčkou. Příprava zabere 5 minut, jde jen o rozvinutí aroma a lehké opečení zeleniny

  3. Zralé avokádo rozkrojíme, vyjmeme pecku a obsah z půlek vydlabeme lžičkou. V misce avokádo důkladně rozmačkáme a zakapeme citronovou šťávou. Přimícháme vychladlou zeleninu a podle potřeby ještě dosolíme a dopepříme. Pomazánku je lepší lehce pikantní

  4. Avokádovou pomazánku s cibulí a paprikou podáváme jen tak jako chuťovku, můžeme samozřejmě přikusovat pečivo. Pomazánka se hodí i na jednohubky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!