Kuřecí touha po jaře recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 kg brambory 1 ks kuře 2 dl kuřecí vývar 1 dl černé pivo 1 ks kyselé jablko 1 balíček mražená jarní zelenina podle potřeby olej podle chuti sůl vegeta
Postup Kuřecí touha po jaře recept
Postup přípravy receptu
-
Pekáč vymastíme olejem a rozvrstvíme na něj směs oloupaných a na větší kostky nakrájených syrových brambor a mražené jarní zeleniny.
Maso ze všech stran (i zevnitř) okořeníme solí nebo vegetou, do dutiny vložíme celé kyselejší jablko a kuře uložíme na zeleninu s bramborami. Zalijeme vývarem, přikryjeme poklicí a dáme na 30 - 40 minut péct do vyhřáté trouby. Potom pekáč odkryjeme, kuře přelijeme černým pivem a necháme v troubě, až se udělá zlatistá kůrčička. Podle potřeby přeléváme kuře výpekem.
Rozdělené kuře podáváme s upečenou zeleninovo-bramborovou směsí. Ke kuřecí touze po jaře vlastně nic dalšího nepotřebujeme.