Kuřecí touha po jaře recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 kg brambory
1 ks kuře
2 dl kuřecí vývar
1 dl černé pivo
1 ks kyselé jablko
1 balíček mražená jarní zelenina
podle potřeby
olej
podle chuti
sůl
vegeta

Postup přípravy receptu

  1. Pekáč vymastíme olejem a rozvrstvíme na něj směs oloupaných a na větší kostky nakrájených syrových brambor a mražené jarní zeleniny.

  2. Maso ze všech stran (i zevnitř) okořeníme solí nebo vegetou, do dutiny vložíme celé kyselejší jablko a kuře uložíme na zeleninu s bramborami. Zalijeme vývarem, přikryjeme poklicí a dáme na 30 - 40 minut péct do vyhřáté trouby. Potom pekáč odkryjeme, kuře přelijeme černým pivem a necháme v troubě, až se udělá zlatistá kůrčička. Podle potřeby přeléváme kuře výpekem.

  3. Rozdělené kuře podáváme s upečenou zeleninovo-bramborovou směsí. Ke kuřecí touze po jaře vlastně nic dalšího nepotřebujeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!