Kuřecí Terčiny tlapky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2-3 stroužky česnek 2 ks cibule 1 hrnek vývar z masoxu 2 dl bílé víno 50 g anglická slanina 1 konzerva rajský protlak 80 g sýr niva 12 ks kuřecí horní stehno podle potřeby olej podle chuti sůl mletá červená paprika mletý černý pepř na ozdobu řeřicha bazalka příloha těstoviny na obalení hladká mouka
Postup Kuřecí Terčiny tlapky recept
Postup přípravy receptu
-
Nejprve si nakrájíme cibuli nadrobno, slaninu na kostičky a prolisujeme česnek.
Horní stehýnka umyjeme a osušíme ubrouskem. Potom je osolíme, opepříme, potřeme prolisovaným česnekem a obalíme v hladké mouce. Do mouky můžeme přimíchat mletou sladkou nebo pálivou červenou papriku.
Na rozehřátém oleji stehýnka zprudka opečeme ze všech stran a na chvíli je pak odložíme stranou. Ve výpeku osmahneme na kostičky nakrájenou slaninu s cibulí. Potom vrátíme zpět odložená opečená stehýnka, přidáme malou konzervu rajského protlaku a zamícháme. Nakonec přidáme vývar připravený z masoxu a víno a dusíme, až bude maso měkké.
Stehýnka opatrně vyndáme na talíř. Do omáčky pak přidáme rozdrobenou nivu a necháme ji na mírném ohni rozpustit. Podle chuti dosolíme. Stehýnka dáme zpátky a jen lehce promícháme. Prohřejeme stehýnka, dokořeníme bylinkami (například bazalkou) a můžeme podávat. Jídlo můžeme dozdobit řeřichou nebo kudrnkou.
Kuřecí Terčiny tlapky podáváme s těstovinami a kompotem.