Kuřecí Terčiny tlapky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2-3 stroužky česnek
2 ks cibule
1 hrnek vývar z masoxu
2 dl bílé víno
50 g anglická slanina
1 konzerva rajský protlak
80 g sýr niva
12 ks kuřecí horní stehno
podle potřeby
olej
podle chuti
sůl
mletá červená paprika
mletý černý pepř
na ozdobu
řeřicha
bazalka
příloha
těstoviny
na obalení
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si nakrájíme cibuli nadrobno, slaninu na kostičky a prolisujeme česnek.

  2. Horní stehýnka umyjeme a osušíme ubrouskem. Potom je osolíme, opepříme, potřeme prolisovaným česnekem a obalíme v hladké mouce. Do mouky můžeme přimíchat mletou sladkou nebo pálivou červenou papriku.

  3. Na rozehřátém oleji stehýnka zprudka opečeme ze všech stran a na chvíli je pak odložíme stranou. Ve výpeku osmahneme na kostičky nakrájenou slaninu s cibulí. Potom vrátíme zpět odložená opečená stehýnka, přidáme malou konzervu rajského protlaku a zamícháme. Nakonec přidáme vývar připravený z masoxu a víno a dusíme, až bude maso měkké.

  4. Stehýnka opatrně vyndáme na talíř. Do omáčky pak přidáme rozdrobenou nivu a necháme ji na mírném ohni rozpustit. Podle chuti dosolíme. Stehýnka dáme zpátky a jen lehce promícháme. Prohřejeme stehýnka, dokořeníme bylinkami (například bazalkou) a můžeme podávat. Jídlo můžeme dozdobit řeřichou nebo kudrnkou.

  5. Kuřecí Terčiny tlapky podáváme s těstovinami a kompotem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!