Dýňová polévka se zakysanou smetanou recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

sůl
vývar
30 g máslo
1 lžička majoránka
1 ks cibule
1/2 lžičky kmín
4 ks rajče
2 - 3 ks bobkový list
1/2 lžičky mletý pepř
1 kelímek zakysaná smetana
1 špetka muškátový květ
krutony
1 ks dýně hokaido

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme, nakrájíme a opečeme na másle. Přidáme na kousky nakrájenou dýni hokaido, kterou důkladně omyjeme a vydlabeme. Loupat nemusíme, slupka se během chvilky rozvaří a změkne

  2. K dýni a cibuli přidáme bobkový list, osolíme, opepříme, okmínujeme a vaříme doměkka (asi 20 minut). Ke konci vaření přidáme omytá a na kostky nakrájená rajčata. Čím větší dýni použijeme, tím bude polévka hustější. Bobkové listy vyndáme

  3. Dýňovou polévku důkladně rozmixujeme, dochutíme majoránkou, špetkou muškátového květu a podle potřeby ještě jinak okořeníme. Nakonec promixujeme společně se zakysanou smetanou a máme hotovo

  4. Dýňovou polévku se zakysanou smetanou podáváme horkou. V misce či na talíři posypeme opečenými krutony.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!