Bramborový závin se špenátem a vinnou klobásou recept

Apetit Recepty předkrmy

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
olej
sůl
2 ks vejce
1 ks vejce
máslo
2 lžíce solamyl
400 g vinná klobása
3 lžíce zakysaná smetana
150 g hrubá mouka
300 g listový špenát
mletý černý pepř
700 g brambory vařené ve slupce
100 g dětská krupička

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si připravíme bramborové těsto. Ve slupce uvařené brambory prolisujeme nebo nastrouháme do mísy. Přidáme mouku, krupici, špetku soli, solamyl a vejce a vypracujeme hladké těsto

  2. Připravíme si náplň. Vinnou klobásu rozdělíme na válečky a na oleji ze všech stran opečeme. Klobásy necháme na ubrousku okapat a vychladnout. Listový špenát očistíme, nakrájíme na kousky a na másle necháme zavadnout. Pak špenát ochutíme, solí, pepřem a prolisovaným česnekem, krátce podusíme, vmícháme zakysanou smetanu a necháme vychladnout

  3. Bramborové těsto rozdělíme na dva díly a na potravinové folii (každý kus zvlášť) rozválíme na plát silný asi 1 cm. Pak těsto poklademe špenátem a opečenou vinnou klobásou a pomocí folie vytvoříme záviny, které důkladně uzavřeme. Vzniklé šišky vaříme pozvolna v osolené vodě asi 15 minut

  4. Uvařené záviny přendáme na plech vyložený pečícím papírem, potřeme rozšlenaným vejcem, osolíme a v předehřáté troubě při 200 °C pečeme dozlatova

  5. Bramborový závin se špenátem a vinnou klobásou nakrájíme na platky, rozdělíme na talíře, pokapeme rozpuštěným máslem a ihned servírujeme. Pokrm podáváme jako teplý předkrm třeba s rajčatovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!