Kuřecí stehna v sardelové omáčce recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
-
2 lžíce olej
2 dl smetana
2 ks menší cibule
3 lžíce hladká mouka
sardelová pasta
2 ks kyselé okurky
4 ks kuřecí stehno
podle chuti
sůl
podle potřeby
vývar z kostky
Postup Kuřecí stehna v sardelové omáčce recept
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí stehna očistíme, potřeme sardelovou pastou, vložíme do pekáčku, přidáme jemně nakrájenou cibuli, trochu vody a pečeme doměkka.
Z oleje a mouky si připravíme světlou jíšku, zalijeme ji vývarem z kostky, rozšleháme a vaříme 15 minut. Ochutíme ji sardelovou pastou, přidáme smetanu, na kostičky nakrájené okurky a krátce povaříme.
Měkká stehna přeložíme na talíře. Vypečenou šťávu vmícháme do omáčky, podle chuti můžeme přisolit, necháme přejít varem a nalijeme kolem stehýnek.
Vhodnou přílohou ke kuřecím stehnům v sardelové omáčce je rýže, vyzkoušet je můžeme i s těstovinami.