Bavorské vdolky recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

63 g cukr
1 lžička sůl
1 ks vejce
1 kelímek marmeláda
1 ks citron
18 g droždí
cukr moučka
500 g polohrubá mouka
polohrubá mouka
smetana ke šlehání
1 hrnek olej na smažení
200 g vlažné mléko
58 g rozpuštěné máslo
1 hrst strouhaný tvaroh

Postup přípravy receptu

  1. Přípravu těsta začneme vymícháním kvásku. Droždí rozdrobíme, přidáme trochu cukru, zředíme malým množstvím vlažného mléka a přidáme trochu prosáté polohrubé mouky. Zamícháme na řídké těsto a necháme na teplém místě vykynout

  2. Do zbytku prosáté mouky přidáme vejce, cukr, nastrouhanou citronovou kůru, sůl, rozpuštěný vlažný tuk a vlažné mléko, které nám zůstalo. Nakonec přidáme i vykynutý kvásek a promíchané těsto necháme dobře vykynout

  3. Těsto na vdolky vyválíme na hrubší plát (asi 15 mm) a kulatou formičkou vypichujeme vdolky (asi 5ks na 1 porci). Vykrájeno vdolky poklademe na pomoučenou pracovní desku a necháme ji znovu nakynout. Do nakynutých vdolků uděláme ručkou hrubší vařečky jamku

  4. Připravené vdolky házíme do rozehřétého oleje vymáčknutou stranou, po osmažení jedné strany je obrátíme a opět smažíme, až jsou zlatavé

  5. Usmažené bavorské vdolky natřeme marmeládou, posypeme strouhaným tvarohem a na tvaroh stříkneme zdobícím sáčkem trochu šlehačky, kterou jsme si vyšlehali a osladili moučkovým cukrem

  6. Bavorské vdolky podáváme i studené

  7. Pokud budem připravovat vdolky v domácí pekárně, stačí všechny ingredience vložit do nádoby a zapnout program.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!