Kuřecí špíz v trojobalu recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
vejce
strouhanka
hladká mouka
1 lžička sójová omáčka
olej na smažení
mletý černý pepř
1 ks kuřecí prsní řízek
150 g eidam vcelku (45%)

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsní řízek omyjeme a nakrájíme na menší kousky (asi 1,5 x 2 cm). Maso osolíme, opepříme a zalijeme sójovou omáčkou (stačí maličko). Sýr nakrájíme na stejně velké kostky jako maso

  2. Špejle rozpůlíme a napichujeme. Nejdříve maso, pak kostku sýra, opět maso, atd. Oba konce zakončujeme masem. Na menší špízy stačí prostřídat čtyřikrát. Z tohoto množství si tak připravíme 4 menší špízy

  3. Kuřecí špíz obalíme dvakrát v trojobalu - mouka, rozšlehané (osolené a opepřené) vejce, strouhanka

  4. A už jen smažíme ve větším množství oleje, ne moc zprudka, aby se nepřipálily. Aby maso bylo dobře propečené, potřebujeme trochu delší dobu (10 - 12 minut)

  5. Kuřecí špíz v trojobalu podáváme jako chuťovku nebo hlavní chod nejlépe s bramborovou kaší.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!