Kuřecí špíz v trojobalu recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl vejce strouhanka hladká mouka 1 lžička sójová omáčka olej na smažení mletý černý pepř 1 ks kuřecí prsní řízek 150 g eidam vcelku (45%)
Postup Kuřecí špíz v trojobalu
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí prsní řízek omyjeme a nakrájíme na menší kousky (asi 1,5 x 2 cm). Maso osolíme, opepříme a zalijeme sójovou omáčkou (stačí maličko). Sýr nakrájíme na stejně velké kostky jako maso
Špejle rozpůlíme a napichujeme. Nejdříve maso, pak kostku sýra, opět maso, atd. Oba konce zakončujeme masem. Na menší špízy stačí prostřídat čtyřikrát. Z tohoto množství si tak připravíme 4 menší špízy
Kuřecí špíz obalíme dvakrát v trojobalu - mouka, rozšlehané (osolené a opepřené) vejce, strouhanka
A už jen smažíme ve větším množství oleje, ne moc zprudka, aby se nepřipálily. Aby maso bylo dobře propečené, potřebujeme trochu delší dobu (10 - 12 minut)
Kuřecí špíz v trojobalu podáváme jako chuťovku nebo hlavní chod nejlépe s bramborovou kaší.