Kuřecí šnečci s poličanem recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

olej
sůl
2 lžíce rajčatový protlak
grilovací koření
4 plátky kuřecí prsa
mletý černý pepř
120 g poličan (krájený)
sušené bazalka

Postup přípravy receptu

  1. Protlak smícháme s bazalkou, grilovacím kořením a pepřem. Kovové jehly a grilovací tác potřeme olejem

  2. Kuřecí maso podle potřeby očistíme. Maso podélně nakrojíme, aby z něj vznikl velký plát. Ten lehce okořeníme grilovacím kořením a solí. Potřeme jej připraveným protlakem. Pak na pláty masa rozložíme plátky poličanu a maso zarolujeme jako roládu

  3. Rolády masa nakrájíme na asi 1cm široké plátky, které napichujeme na kovové jehly. Pak vše ještě lehce zaprášíme grilovacím kořením a necháme chvilku uležet. Stačí 5 minut

  4. Uleželé šneky rozložíme na grilovací tác a na grilu je grilujeme dozlatova. Můžeme je také upéct v troubě

  5. Ihned je podáváme. Nejlepší jsou samotné nebo s kečupem. Můžeme je podávat jako chuťovku i jako hlavní chod s brambory či hranolky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!