Kuřecí směs s dýňovým pyré recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
2 lžíce máslo
500 g brambory
100 ml mléko
1 ks cibule
zelenina
koření
8 ks žampiony
mletý pepř
200 ml smetana ke šlehání
1 hrst petrželová nať
600 g kuřecí maso
500 g dýně hokaido

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí maso (stehenní řízky nebo prsa) si nakrájíme na kostky, očištěné žampiony na plátky

  2. Na pánvi zpěníme cibulku, kterou jsme si nakrájeli na jemno. Zarestujeme kuřecí maso, také žampiony. Okořeníme oblíbeným kořením či zelenými bylinkami, osolíme, přidáme nakrájenou libovolnou zeleninu (nebo rozmraženou směs), zarestujeme, zalijeme smetanou a přikryjeme poklicí. Kuřecí směs přivedeme k varu, snížíme plamen na minimum a dusíme cca 20 - 30 minut

  3. Mezitím si připravíme přílohu. Brambory a dýni očistíme, nakrájíme na kostičky a přemístíme do hrnce, přidáme sůl, kmín a vaříme doměkka. Poté slijeme vodu, ihned zalijeme připraveným mlékem, přidáme máslo, zakryjeme poklicí a necháme na vypnuté plotýnce. Po chvíli rozšleháme ručním šlehačem na dýňové pyré. Můžeme vmíchat nakrájenou nať z petrželky či dochutit jen pepřem

  4. Kuřecí směs s dýňovým pyré podáváme jako teplou večeři, dozdobíme ještě bylinkami či čerstvou zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!