Kuřecí se šunkou, sýrem a chipsy recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
20 dkg šunka
500 g brambory
1 - 2 dl voda
2 lžíce rajčatový protlak
20 dkg eidam
grilovací koření
3 lžíce zakysaná smetana
1 - 2 lžíce hotová jíška
1/2 kostky bujon
olej nebo máslo
300 g kuřecí stehenní řízky

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí maso nakrájíme na menší kousky a okořeníme grilovacím kořením a trochou sójové omáčky. Remosku vymažeme máslem nebo vymastíme olejem a kuřecí maso rozprostřeme do rovnoměrné vrstvy na jejím dně. Maso potřeme zakysanou smetanou

  2. Další vrstvu utvoříme z plátků šunky. Šunku potřeme kečupem nebo rajským protlakem. Navrch poklademe plátky sýra, posypeme špetkou grilovacího koření a lehce zakapeme smetanou. Remosku přiklopíme poklicí a zapékame na střední teplotu asi 30 až 40 minut

  3. Mezitím oloupeme brambory a na stuhadle nastrouháme na tenké plátky. Brambory můžeme nakrájet i nožem, ale plátky by měly být co nejtenčí. Plátky osušíme v čisté utěrce a zprudka smažíme ve fritovacím hrnci po menších várkách, aby se během smažení neslepily. Lupínky vyndáváme dříve než zhnědnou, protože když je vytáhneme, ještě dojdou. Hotové lupínky nasypeme do větší mísy, podle chuti osolíme a pořádně promícháme

  4. Na sporáku si připravíme hotovou jíšku, kterou dochutíme bujonem nebo oblíbeným kořením

  5. Na talíř servírujeme čtvercové díly zapečeného masa společně s porcí bramborových lupínků, které zalijeme jíškovou omáčkou, aby lupínky zvláčněly a daly se napichovat k zapékanému masu

  6. Zapečené maso je chuťově velmi výrazné, proto hotové jídlo nemusíme doplňovat kečupem nebo tatarkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!