Kuřecí směs Kukeš recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
sůl
solamyl
1 ks pórek
1 ks kedlubna
1 ks chilli paprička
3 ks žampiony
2 ks kuřecí prsa
1 ks červená paprika
4 lžíce sójová omáčka
5 dkg kešu oříšky

Postup přípravy receptu

  1. Očištěná a omytá kuřecí prsa nakrájíme na plátky nebo na nudličky, vložíme do misky, přidáme dvě lžíce sójové omáčky, dvě lžíce solamylu, vejce, promícháme a necháme odpočívat při pokojové teplotě

  2. Mezitím si postupně očistíme všechnu zeleninu. Kedlubnu a žampiony nakrájíme na plátky, pórek na půlkolečka a papriku na úhledné kostičky

  3. Na vysoký plamen dáme rozpálit pánev Wok na co možná nejvyšší teplotu, vložíme maso a zprudka rychle restujeme. Když je maso hotové vyjmeme jej z pánve. Potom do pánve vkládáme zeleninu v následujícím pořadí: kedlubnu (chvilku restujeme), papriku (opět restujeme), následně přidáme žampiony, pórek, chilli papričku, osolíme a ještě chvilku restujeme, dokud pórek a žampiony nepovolí

  4. Když je zelenina hotová, přidáme ji do misky k masu. Do pánve nalijeme 1,5 dl vody a 1 lžíci sójové omáčky rozmíchané s asi půl lžičkou škrobu. Provaříme, aby vznikl sos. Do hotové omáčky vložíme zeleninu s masem a přidáme kešu oříšky. Promícháme, krátce prohřejeme a podáváme

  5. Kuřecí směs Kukeš ihned podáváme s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!