Kuřecí směs alá čína recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

100 dkg pórek
100 dkg kapie
150 dkg žampiony
olej na smažení
750 dkg kuřecí stehenní řízek
marináda
česnek
sůl
mletý pepř
10 cl worcesterská omáčka
mletá černá paprika

Postup přípravy receptu

  1. Maso obereme z kostí a zbavíme nežádoucích částí. Opláchneme, rozkrájíme na kostičky a dáme okapat. Mezitím si připravíme marinádu a to smícháním papriky, soli, pepře a česneku podle chuti s olejem a worcesterskou omáčkou. Maso potřeme 3/4 marinády. Maso necháme uležet, aby nasálo chuť koření. Nejlépe do druhého dne, ale pokud je spěch stačí 2 hodiny.

  2. Do uleželého masa přidáme na menší kousky pokrájený pórek, kapii, žampiony a dáváme na rozpálený olej. Po dobu smažení přidáváme zbylou marinádu. Smažíme do doby, kdy je maso měkké a raději jeden větší kousek rozřízneme.

  3. Kuřecí směs alá čína podáváme s rýží, ale je dobrá i s vařenými brambory nebo hranolky či americkými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!