Karbanátky s uzeným masem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
1 - 2 ks vejce
strouhanka
vegeta
1 ks rohlík
1 ks velká cibule
15 dkg anglická slanina
olej na smažení
15 dkg uzený bůček
pažitka nebo petrželka
čerstvě mletý pepř
500 g vepřové mleté maso
1 lžička pálivá francouzská hořčice

Postup přípravy receptu

  1. Maso pomeleme na mlýnku, ochutíme solí, vegetou, nasekanou pažitkou či petrželkou a pepřem. V mléce namočený rohlík přidáme k masu spolu s vejci, pro chuť doplníme ještě lžičkou francouzské hořčice

  2. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a na kostičkách slaniny osmahneme. Vmícháme uzený bůček a krátce orestujeme

  3. Vše promícháme a necháme v lednici uležet. Ze směsi tvoříme karbanátky, které obalíme ve strouhance a pozvolna smažíme v rozpáleném oleji

  4. Karbanátky s uzeným masem jsou dobré teplé i studené.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!