Kuřecí salát s praženými mandlemi recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžíce majonéza
1 dl smetana ke šlehání
300 g vařené kuřecí maso
100 g pražené mandle
podle chuti
sůl
citron
provensálské koření
mletý černý pepř
podle potřeby
olivový olej
zeleninový bujón nebo masox

Postup přípravy receptu

  1. Nakrájené kuřecí maso bez kostí uvaříme v osolené nebo bujónem ochucené vodě doměkka. Poté scedíme, necháme okapat a vychladit.

  2. Mandle opláchneme a vhodíme na pár minut do vroucí vody. Spařené mandle oloupeme a na trošce oleje opražíme dozlatova.

  3. Smetanu vyšleháme a přidáme k majolce promíchané se solí, pepřem, citronovou šťávou a provensálským kořením.

  4. Maso a opražené mandle smícháme se smetanovým základem.

  5. Kuřecí salát s praženými mandlemi podáváme vychlazený a s pečivem. Můžeme jej servírovat do misek nebo na talířku vyloženém listem hlávkového salátu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!